BSMM c UiTM

“Hanya Yang Berbudi Sanggup Berbakti”

Maklumbalas

Segala cadangan atau sebarang pertanyaan berhubung weblog ini boleh disampaikan di sini. Oleh sebab weblog ini bersifat terbuka kepada pembacaan umum, maka segala cadangan atau komentar berkaitan persatuan hendaklah disampaikan dalam forum BSMM c UiTM.

Segala kerjasama dalam memajukan persatuan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

“Hanya Yang Berbudi Sanggup Berbakti”

37 Respons to “Maklumbalas”

  1. keyroll berkata

    Tahniah kerana menyediakan laman blog yang baik dan sangat bermaklumat. Teruskan usaha murni ini.

  2. Hairul Azmi Amin berkata

    Tahniah.. Laman web ini sangat bermakna dan bernas. Teruskan usaha.

    BSMM c UiTM: Aku mcm kenal jer hairul azmi nih. Thn 93 dulu badannya besar. Nampak garang dlm uniform tp lembut di luar. Bila bercinta lg lembut..muahahaha. Kalu aku tak silap org la…

  3. chaqcs berkata

    Alhamdulillah… blog ini dapat menyalurkan maklumat dan juga boleh menjadi medium/sumber rujukan… Keep it up.. Good jobs!!!

  4. zurie berkata

    tahniah..
    blog yg cantik dan penuh informasi..
    moga2 kita semua akan lebih berinformasi mengenai bulan sabit merah dgn adernyer blog nie..

  5. BSMMcUiTM berkata

    Terima kasih kpd semua yg memberi sokongan. Kalau ada apa2 artikel yg bersesuaian dlm bentuk softcopy harap dpt dikongsi dgn menghantar e-mail ke alamat bsmmcuitm@gmail.com. Sila letakkan nama atau nama pena anda utk turut dipaparkan nanti. TQVM

  6. sumie berkata

    marbeles.. ummhh wallaahh… :)

  7. pyan berkata

    wau!!!!…..manyak2 bagus oooo….keep up the good work

  8. Wahab berkata

    Bagus! Banyak info.

    BSMM c UiTM : Ni haa sorg lg alumni yg serius, tegas & tak mudah senyum bila dlm uniform. Hehehe…jgn marah. Kalau ada info tuh, kongsi2 la kat sini. E-mail ke alamat bsmmcuitm@gmail.com. Sertakan nama atau nama pena utk turut dipaparkan. TQVM.

  9. LAU KIU POH berkata

    Cuba periksa semula BSMM Buku Panduan. Daripada Buku Panduan BSMM yang diberi oleh Ibu Pejabat Kuala Lumpur tahun 2006 mempunyai 12 buah buku bukan 11 sepertimana yang dinyatakan dalam laman web anda.

    Buku Panduan No.10 dan No.11 masih dalam draf…

    Boleh tolong check…

    Saya pun mahu tahu jawapannya…

    Thank you.

    BSMM c UiTM: Terima kasih Kiu Poh. Komentar anda amat kami alu-alukan. Pihak kami akan menyemak kembali status MRC Handbook seperti yang dinyatakan oleh anda. Terima kasih sekali lagi atas maklumat yang diberikan.

  10. LAU KIU POH berkata

    Saya cuma mendapat semua Buku Panduan BSMM namun setakat ini masih ada dua Buku Panduan BSMM iaitu Buku Panduan No.10 dan No.11 belum ada.

    Boleh saya tahu pihak UiTM Chapter mempunyai buku panduan berkenaan ( Buku Panduan No.10 dan Buku Panduan No.11 )?

  11. sumie berkata

    BSMM UiTM Bowling Tournament 2008

    Date : 2 Mac 2008
    Venue : Plaza Alam Sentral
    Bayaran : RM25 seorang
    Masa : 9 pagi(pendaftaran)
    Game mula : 10 pagi
    Jum Game : 3 game
    Penyertaan: 1 kump 3 org pemain(akan diundi)

    Untuk Daftar hubungi, Fende(019-2714564) atau Sumie(019-2006484)
    “Hadiah menarik ada disediakan”

  12. Din berkata

    Baru berpeluang untuk menyelusuri lelaman ini dengan lebih detail. Wow! Comprehensive! Anak perempuan saya baru nak jadi Ahli PBSM di sekolahnya. Banyak panduan disini…. Cool!

    BSMM c UiTM: Bapaknya kan pegawai PBSMM DK ITM thn 91/93 dulu. Bapak borek, anak rintik la. heheheh

  13. sumie berkata

    BLOOD DONATION TOUR BSMM UiTM
    “Setitis Darah Sejuta Harapan”

    18&19 Feb di Menara SAAS (isnin&selasa)
    20 Feb di FSPU (Rabu)
    26 Feb di Kolej Mawar (Selasa)
    28&29 Feb di Bgnn Sains & Teknologi (Khamis&Jumaat)

    Masa: 9.00pagi – 4.30ptg

    Alumni dijemput hadir.

  14. alyrien berkata

    Asalamualaikum.. saya ingin bertanya sama ada pihak BSMM Uitm ada menyediakan perkhidmatan dalam memberikan taklimat atau ceramah berkaitan asas pertolongan cemas untuk sekolah2 sekitar Shah Alam sekiranya diperlukan. tolong reply ye.. thanks

  15. Yasmin berkata

    boleh x korang tuunjukkan baju full uniform yg the latest?

  16. sumie berkata

    to saudari yasmin, latest uniform bsmm ada dalam handbook no 5. saya ada handbook tu..

  17. sumie berkata

    BSMM UiTM Bowling Tournament 2008

    Date : 2 Mac 2008
    Venue : Plaza Alam Sentral
    Bayaran : RM25 seorang
    Masa : 1.30 petang(pendaftaran)-DITUNDA DR JAM 9PG KE 1.30PTG.
    Jum Game : 3 game
    Penyertaan: 1 kump 3 org pemain(akan diundi)

    Untuk Daftar hubungi, Fende(019-2714564) atau Sumie(019-2006484)
    “Hadiah menarik ada disediakan”

    ***PERHATIAN: SILA ABAIKAN NOTIS YANG PERTAMA***

  18. cikgu nini berkata

    Tahniah,byk membantu saya mencari maklumat utk ank2 didik ahli PBSM.Hari Rabu cikgu2 pun kena pakai uniform ke sekolah,uniform manakh yang sepatutnya dipakai?Terima kasih..

  19. suhaimi berkata

    cikgu nini, saya ingat unifrom yg perlu dipakai ialah uniform kerja. uniform no bpa saya tak ingat la..tapi dalam buku panduan no5 tu ader tunjuk. TQ.

  20. Yusnizam berkata

    Kalau saya nak kirim gambar-gambar posing menarik mangsa-mangsa kemalangan boleh tak? Manalah tau ada yang tak boleh tido pulak nanti.

  21. Wahab berkata

    BSMM C UiTM tak anjurkan apa-apa aktiviti ke sempena Hari Palang Merah & Bulan Sabit Merah Sedunia pada 8 Mei nanti?
    http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/html/57JQZ6

  22. bro berkata

    ada slide tentang rds/ rdrt x?

  23. hamba Allah berkata

    askm. web ni bgs tp masih banyak kelemahan antaranya amik dari youtube tapi xjelas,2nd xupdate carta oganisasi,3rd handbook yang soft copy dah lama ada kenapa x amik dari cawangan?, 4th banyak aktiviti yang dijalankan oleh ajkd kenapa xupdate dengan diorang?, 5th rasanya xde ahli bsmmcuitm yang tengok blog ni,macam sia2 je

  24. Suhaimi Mat Saad berkata

    BOWLING TOURNAMENT 2009

    Date: 7 Feb 2009 (Sabtu).
    Venue: Summit USJ.
    Masa: 9.00 pagi (datang awal)
    Bayaran: RM20.00
    Penyertaan: Alumni dan ahli yg berminat.

    Dapatkan borang penyertaan daripada penganjur:
    Suhaimi
    Tel: 019-200 6484
    E-mel: suhaimi.matsaad@opusbhd.uemnet.com

    Tarikh tutup penyertaan: 24 Jan 2009. Siapa cepat dia dapat.

  25. nui berkata

    xjumpa pun cara-cara mengangkat n memindahkan mangsa?

  26. an kalika berkata

    boleh tak sediakan maklumat tentang pakaian uniform standard bagi BSMM? Ada tak baju kurung dan baju koperat bagi uniform BSMM?

  27. norzahrah mustajap berkata

    pengajaran yg sy dapat melalui kursus2 anjuran pbsmmdkitm tidak sia-sia walaupun sy ditugaskan untuk memimpin persekutuan pengakap malaysia di sekolah. malah, sy lebih berpengetahuan drpd guru bsmm di sekolah sy (riaknyer). sy masih ingat dengan en wahab, en yusnizam, en riza zuraini, en lokmanul hakim, pn maziana, pn …….tak ingat lg sbb ramai sangat. kepada mereka yg mewujudkan blog ini, tahniah diucapkan.teruskan usaha.

  28. sha berkata

    carta organisasi bila nk update?????
    da tahun 2010 la…

  29. Mohd.Fauzi Sail berkata

    sy adalah antara ahli yg aktif tahun 1985-1989 melalui web alumni ni sy nak mengesan ahli yang dah tak tahu kat mana supaya dapat dikumpulkan bolehlah buat perjumpaan tahunan dan dapat kiranya menyambung khidmat dan memberikan sumbangan kepada persatuan.

  30. NIk berkata

    nak tany psl pendaftaran BSMM PArt 2. apsal x dpt. ckp kene lulus hbu 114 dulu.ader sa[er2 bleh tlng.tlong email

  31. sallehudin berkata

    Assalamualaikum tahniah dan syabas untuk editor laman web ini . banyak yang dapat saya cedok dan muat turun di sini. dan saya minta izin gunakan pula linknya ke blog saya. ( dalam proses pembinaan ) Kalau dapat saya ingin dapatkan nota2berkaitan ilmu BBSM

  32. Najwa Azmi berkata

    senang untuk dijadikan panduan :)
    thanks . . .

  33. Eleanore berkata

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as I
    provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the very same niche
    as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you provide here.
    Please let me know if this alright with you.
    Thanks a lot!

  34. Aurora berkata

    This is my first time visit at here and i am really impressed to read all at one place.

  35. Ben berkata

    Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to offer something again and help others such as you helped me.

  36. Shay berkata

    Having read this I believed it was very enlightening. I
    appreciate you taking the time and effort to
    put this informative article together. I once again find
    myself spending a significant amount of time both reading and
    posting comments. But so what, it was still worthwhile!

  37. hi!,I really like your writing so so much! percentage we keep in touch extra about your article on AOL?
    I need an expert on this house to solve my problem.

    May be that’s you! Having a look ahead to see you.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: